Comunicate de presă
Carieră
Legislaţie
Galerie foto
Utile
Home » Comunicate de presă

Unităţile de învăţământ în atenţia poliţiştilor locali

postat pe 2013/03/28 – 12:32 0 comentarii

La data de 27 martie 2013, în jurul orelor 11:30, poliţiştii locali care executau serviciul de menţinere a ordinii şi liniştii publice în zona unităţilor şcolare situate în zona Copou, s-au sesizat cu privire la două persoane care au pătruns fără drept în incinta unei unităţi de învăţământ.
Poliţiştii locali au procedat la legitimarea persoanelor, ocazie cu care a reieşit faptul că se numesc F. Ş., de 20 ani şi A.B. de 17 ani, domiciliate în judeţul Botoşani, iar în urma verificărilor efectuate, persoanele în cauză au declarat faptul că au intrat în şcoală fără acordul conducerii, pentru a colecta fonduri în scopuri caritabile. Având în vedere asepectele constatate, persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional cu amenzi cuprinse între 500 şi 1.500 lei, conform Legii nr. 61/1991, privind pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în sălile autorităţilor publice centrale şi locale, instituţiilor publice, de învăţământ şi spaţiilor aparţinând acestora. Menţionăm că de la începutului anului, conform actului normativ menţionat, poliţiştii locali au sancţionat contravenţional 24 de persoane care nu au respectat prevederile legale.
Precizăm faptul că în scopul asigurării unui climat de ordine şi linişte publică, precum şi creşterea siguranţei elevilor în zona unităţilor de învăţământ, la nivelul Poliţiei Locale Iaşi a fost întocmit un Plan de măsuri, pentru prevenirea oricăror incidente de natură a afecta integritatea corporală a elevilor şi bunurilor aflate asupra lor.