Comunicate de presă
Carieră
Legislaţie
Galerie foto
Utile
Home » Comunicate de presă

Sancţiuni pentru comerţ ambulant

postat pe 2013/06/18 – 11:21 0 comentarii

În această perioadă, poliţiştii locali au intensificat acţiunile în cartierele din municipiul Iaşi, pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor care exercită acte de comerţ ambulant fapt ce determină îngreunarea traficului pietonal pe trotuare şi intrările din pieţele agroalimentare.
Cu această ocazie, de la începutul lunii iunie, în cadrul controalelor efecuate privind comerţul stradal ambulant, lucrătorii instituţiei noastre au aplicat 129 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 10.155 lei.
Dintre acestea, 57 de sancţiuni cu valori cuprinse între 100 şi 1.000 lei, au fost aplicate conform O.G. nr. 99/2000, privind comercializarea produselor si serviciilor de piaţă fără a deţine autorizaţie în acest sens. De asemenea, lucrătorii instituţiei noastre au sancţionat şi 72 de persoane cu amenzi în valoare de 4.005 lei conform H.C.L.M. Iaşi nr. 167/1998, privind exercitarea de acte de comert, cu vădită intenţie de a se sustrage de la plata taxelor legale.
Ţinând cont de faptul că tot mai multe persoane desfăşoară astfel de comerţ cu fructe şi legume de sezon pe străzile din oraş, poliţiştii locali vor continua acţiunile pentru asigurarea unui comerţ civilizat cu respectarea prevederilor legale.