Comunicate de presă
Carieră
Legislaţie
Galerie foto
Utile
Home » Comunicate de presă

Poliţiştii locali verifică legalitatea comerţului cu brazi

postat pe 2012/12/17 – 12:07 0 comentarii

Poliţiştii locali au demarat controale în rândul comercianţilor cu brazi pentru asigurarea unui comerţ cu respectarea prevederilor legale, deoarece în această perioadă, în pieţele agroalimentare din municipiul Iaşi a început comerţul cu pomi pentru Crăciun.

Cu această ocazie, la data de 15 decembrie 2012, în urma verificărilor efectuate de către poliţştii locali  în zona  pieţei agroalimentare Alexandru cel Bun, s-au sesizat cu privire la faptul că numitul A.U. de 44 ani, domiciliat în municipiul Iaşi, comercializa brazi pe strada Milcov, în afara locaţiilor  autorizate de către Primăria Municipiul Iaşi. Persoana menţionată a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei,  conform Legii 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi îndrumată spre locaţiile special amenajate pentru comercializare brazilor.

De asemenea, în perioada următoare, având în vedere că pieţele agroalimentare vor deveni tot mai aglomerate, lucrătorii instituţiei vor intensifica controalele în rândul comercianţilor pentru a preveni comerţul neautorizat şi combaterea speculei.