Comunicate de presă
Carieră
Legislaţie
Galerie foto
Utile
Home » Comunicate de presă, Video

Poliţiştii locali au continuat raziile în imobilele primăriei

postat pe 2013/02/08 – 10:55 0 comentarii


În această dimineaţă, între orele 06:30 şi 08:30, poliţiştii locali împreună cu lucrători din cadrul Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat au continuat actiunile în imobilele primăriei, în vederea identificarii persoanelor care locuiesc fără forme legale, nu respectă normele de curăţenie şi convieţuire socială.
Cu acest prilej, poliţiştii locali au procedat la verificarea spaţiilor de locuit, de la imobilele situate pe strada Păcurari nr. 29 şi 86, ocazie cu care au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 2.500 lei. Dintre acestea, majoritatea sancţiunilor au fost conform H.C.L.M. Iaşi nr. 172/2002, mod., cu privire la nerespectarea normelor de curăţenie şi ocuparea fără forme legale a spaţiilor cu destinaţia de locuinţă din fondul locativ de stat sau din patrimoniul Consiliului Local. De asemenea, în urma verificărilor documentelor s-a constatat faptul că mai multe persoane deţineau acte de identitate cu termenul de valabilitate expirat. În acest sens, persoanele au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi cuprinse între 40 şi 80 lei, conform O.G. 97/2005, privind evidenţa, domiciliul, resedinţa si actele de identitate ale cetatenilor români, fiind somate ca în cel mai scurt timp să intre în legalitate.
Având în vedere aspectele constatate, acţiunile la imobilele sociale vor continua periodic la toate clădirile administrate de către Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat.