Comunicate de presă
Carieră
Legislaţie
Galerie foto
Utile
Home » Comunicate de presă

Peste 520 de sancţiuni contravenţionale aplicate într-o săptămînă

postat pe 2012/11/05 – 13:26 0 comentarii

În ultima săptămână, poliţiştii locali au desfăşurat multiple acţiuni pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică şi fluidizare a traficului rutier şi pietonal.

În acest sens, cu ocazia acţiunilor desfăşurate în cartierele din municipiul Iaşi, poliţiştii locali au aplicat 523 de sancţiuni contravenţionale cu o valoare  de peste 49.000 lei. Dintre acestea, 98 au fost aplicate conform Legii nr. 61/1991, rep., privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Astfel, s-a acţionat cu precădere în locaţiile unde au fost semnalate fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, consum de alcool şi provocare  de scandal, în zonele aglomerate, parcuri şi în apropierea cluburilor situate în zona bulevardului Ştefan cel Mare şi Copou. Pentru faptele comise, conform actului normativ menţionat, persoanele în cauză a fost sancţionate contravenţional cu amenzi cuprinse între 100 şi 1.000 lei, cu o valoare de peste 15.000 lei.

De asemenea, în perioada de referinţă, s-a acţionat pentru fludizarea traficului rutier, ocazie cu care 241 de conducători auto care nu au respectat prevederile O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, au fost sancţionaţi contravenţional. Menţionăm faptul că pe această linie majoritatea sancţiunilor  au fost aplicate conducătorilor auto care desfăşoară activităţi de taxi. Acest lucru s-a impus şi în urma sesizărilor primite din partea cetăţenilor cu privire la taximetrele care staţionează neregulamentar în intersecţiile aglomerate, refugiile staţiilor mijloacelor de transport în comun, precum şi cele care ocupă în mod nejustificat o bandă de circulaţie.

Etichete: ,