Comunicate de presă
Carieră
Legislaţie
Galerie foto
Utile
Home » Comunicate de presă

Peste 11.600 de ţigarete confiscate în luna martie

postat pe 2013/04/05 – 10:32 0 comentarii


În luna martie, poliţiştii locali au continuat acţiuni pentru identificarea şi sancţionarea personelor care desfăşoară activităţi de comerţ ilicit cu ţigarete şi băuturi alcoolice.
Cu această ocazie, în perioada de referinţă, poliţiştii locali au identificat şi sancţionat contravenţional 83 de persoane, cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 1.500 lei, conform Legii nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. De asemenea, ca măsură complementară, lucrătorii instituţiei noastre au dispus ridicarea în vederea confiscării a 11.660 de ţigarete, cu 540 mai multe faţă de luna februarie, precum şi suma de 426 lei, provenită din comerţul ilicit. Având în vedere acţiunile desfăşurate de către poliţiştii locali pe această linie, persoanele în cauză procedează la diferite tertipuri pentru a comercializa ţigarete, printre care şi cea de a desface pachetul şi a împacheta ţigaretele în hârtie.
Menţionăm faptul că poliţiştii locali au acţionat cu precădere în pieţele agroalimentare şi zonele adiacente acestora unde sunt prezente persoane care agasează trecătorii oferindu-le spre vânzare ţigarete de contrabandă.
În urma verificărilor efectuate de către lucrătorii instituţiei noastre în locaţiile menţionate, au fost ridicate în vederea confiscării 48 de litri de băuturi alcoolice ce urmau a fi comercializate ilicit.
Poliţiştii locali vor organiza şi în perioada următoare astfel de acţiuni, în urma cărora ţigaretele provenite din Republica Moldova vor fi ridicate în vederea confiscării, iar persoanele în cauză vor fi sancţionate contravenţional conform actului normativ menţionat.