Comunicate de presă
Carieră
Legislaţie
Galerie foto
Utile
Home » Comunicate de presă, Video

Desfăşura activităţi de taximetrie fără a deţine permis de conducere

postat pe 2013/03/21 – 14:07 0 comentarii

În seara de 20 martie 2013, în jurul orelor 21:30, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţa Circulaţie care executau serviciul de patrulare pe strada Horia au procedat la verificarea documentelor unui conducător auto care desfăşura activităţi de taximetrie.
În urma controlului efectuat de către lucrătorii instituţiei noaste, numitul G.S., de 26 ani, domiciliat în judeţul Iaşi, în calitate de conducător auto, a declarat faptul că are permisul suspendat de către Poliţia Municpiului Iaşi, fiind cercetat într-un dosar penal. Ţinând cont de faptul că persoana menţionată circula fără drept pe drumurile publice, la faţa locului a fost chemat un echipaj din cadrul Poliţiei Rutiere pentru continuarea verificărilor şi dispunerea măsurilor legale ce se impun în acest caz.
De asemenea, astăzi, între orele 09: 00 – 11:00, Poliţia Locală împreună cu Poliţia Rutieră şi reprezentanţi din cadrul Primărie Municipiului Iaşi – Biroul Reglementare Transport Urban au continuat acţiunile de verificare în rândul autoturismelor care desfăşoară activităţi de taximetrie pe raza municipiului Iaşi.
Precizăm că în ultima perioadă de timp, poliţiştii locali au acordat atenţie acestei activităţi aplicând peste 35 de sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi şi peste 200 de sancţiuni contravenţionale pentru staţionarea taximetrelor în locuri nepermise, conform OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.