Comunicate de presă
Carieră
Legislaţie
Galerie foto
Utile
Home » Buletin informativ

Buletin informativ din data de 29.09.2021

postat pe 2021/09/29 – 11:55 0 comentarii

            În data de 28 septembrie 2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

            Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun, zona piețelor agroalimentare, unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

               Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 33 solicitări venite din partea cetățenilor municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.) sau servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare).

                 În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 198 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 94 procese-verbale. La stabilirea sancțiunii, polițiștii locali au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, în funcție de gravitatea faptei săvârșite. Valoarea amenzilor: 23.440 lei.

                Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 7 sancțiuni (Legea nr. 61/1991).

              În urma unei sesizări primite de la un cetățean care locuiește pe str. Brateș, care aducea la cunoștința polițiștului local din cadrul Dispeceratului Poliției Locale Iași, că o un bărbat a deteriorat, prin smulgere, sigiliul de la aparatul de măsurat consumul de gaz, la fața locului a fost dirijată o patrulă de polițiști locali din cadrul Serviciului 2 Ordine Publică, care au identificat și sancționat făptuitorul, conform Legii nr. 61/1991. Persoana care a făcut sesizarea a fost îndrumată spre operatorul de distribuție a gazului metan pentru resigilarea aparatului de măsură.

                În atenția polițiștilor locali au fost faptele de tulburare a liniștii cetățenilor, astfel polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au sancționat cu suma de 200 lei (conform Legii nr. 61/1991) pe un bărbat care tulbura liniștea locuitorilor din zona imobilului Decebal, prin strigăte și larmă.

                Tot cu 200 lei, conform Legii nr. 61/1991, a fost sancționat un alt bărbat care a fost depistat pe str. Pantelimon Halipa în timp ce profera injurii și expresii jignitoare trecătorilor.

            Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, iar în acest context, punctual, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației asigură fluidizarea traficului rutier în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.

            Pentru încălcarea normelor pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 47 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002.

        Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale în cazul unui conducător auto care a staționat neregulamentar pe spațiul verde aferent Aleii Mihail Sadoveanu, astfel acesta a fost sancționat cu suma de 1.500 lei, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020.

            În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 34 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași.

Cu suma de 200 lei a fost sancționată o persoană care a încălcat prevederile H.C.L. Iași nr. 338/2006 și a fost depistată de polițiștii locali din cadrul Serviciului Poliție Locală Călare, în timp ce folosea mobilierul destinat copiilor amplasat în parcul situat pe str. Costache Negri nr. 60.

             Lucrările de construire/dezafectare construire executate neautorizat sunt prevăzute și sancționate în baza Legii nr. 50/1991, în acest context, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism. Afișaj Stradal au aplicat măsurile legale în cazul unei persoane care efectua modificări interioare într-o locuință și amplasarea unei copertine pe schelet metalic. S-a dispus sistarea lucrărilor și intrarea în legalitate. Cuantumul amenzii: 1.000 lei

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.