Buletin informativ

Buletin informativ din data de 22.09.2021

              În ziua de 21 septembrie 2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

             Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun, zona piețelor agroalimentare, unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

              Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 33 solicitări venite din partea cetățenilor municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.) sau servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare).

                În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 197 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 83 procese-verbale. La stabilirea sancțiunii, polițiștii locali au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, în funcție de gravitatea faptei săvârșite. Valoarea amenzilor: 13.015 lei.

               Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 8 sancțiuni (Legea nr. 61/1991). Dintre aceste 8 sancțiuni aplicate la Legea 61/1991, un număr de 3 procese-verbale de constatare a contravenției au fost aplicate persoanelor care apelau la mila trecătorilor. Cuantumul amenzii: 100 lei/persoană.

            Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, iar în acest context, punctual, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației asigură fluidizarea traficului rutier în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.

            Pe linie rutieră, polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 Ordine Publică au aplicat măsurile legale în cazul unui conducător auto care a staționat lângă calea de rulare a tramvaielor în zona Rond Agronomie, blocând circulația mijloacelor de transport în comun. (O.U.G. nr. 195/2002) Cuantumul amenzii: 725 lei și 3 puncte penalizare.

Având în vedere numeroasele sesizări pe linie rutieră, dar și a constatărilor directe ale polițiștilor locali, au fost întocmite 51 procese-verbale de constatare a contravenției la O.U.G. nr. 195/2002.

            În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 33 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași.

            Polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 Ordine Publică au sancționat, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, o persoană care a depozitat pe domeniul public mai mulți saci cu legume.  Cuantumul amenzii: 2.000 lei.

 

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 14.03.2022

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 02 martie 2023

Conducere

Buletin informativ din data de 04.05.2021

PC DATA PC DATA
Sari la conținut