Comunicate de presă
Carieră
Legislaţie
Galerie foto
Utile
Home » Buletin informativ

Buletin informativ din data de 21.09.2021

postat pe 2021/09/21 – 13:31 0 comentarii

              În ziua de 20 septembrie 2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

             Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun, zona piețelor agroalimentare, unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

               Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 39 solicitări venite din partea cetățenilor municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.) sau servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare).

                În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 164 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 83 procese-verbale. La stabilirea sancțiunii, polițiștii locali au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, în funcție de gravitatea faptei săvârșite. Valoarea amenzilor: 22.070 lei.

             Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 5 sancțiuni (Legea nr. 61/1991).

               Polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 Ordine Publică au sancționat, conform Legii nr. 61/1991,  cu amendă în valoare de 300 lei, o persoană de gen masculin care profera injurii și expresii jignitoare trecătorilor Pietonalului Ștefan cel Mare și Sfânt.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale în cazul unei persoane care a fost depistată pe str. Palat în timp ce consuma băuturi. Cuantumul amenzii – 100 lei.

            Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, iar în acest context, punctual, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației asigură fluidizarea traficului rutier în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.

               Având în vedere numeroasele sesizări pe linie rutieră, dar și a constatărilor directe ale polițiștilor locali, au fost întocmite 34 procese-verbale de constatare a contravenției la O.U.G. nr. 195/2002.

               Staționarea în raza de acțiune a indicatorului rutier Oprirea interzisă și blocarea traficului rutier pe str. Sf. Constantin și Elena, a determinat luarea măsurilor legale în cazul unei conducătoare auto, astfel i-a fost întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, iar amenda stabilită a fost de 2 puncte amendă și 3 puncte penalizare.

                Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism. Afișaj Stradal au verificat mai multe șantiere cu privire la respectarea autorizațiilor de construire deținute.  În acecst context, au dispus sistarea lucrărilor unei clădiri și intrarea în legalitate, precum și sancționarea unei societăți comerciale cu suma de 15.000 lei, conform Legii nr. 50/1991, întrucât nu au respectat autorizația de construire valabilă.

            În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 40 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași.

          

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.