Buletin informativ

Buletin informativ din data de 21.01.2022

În ziua de 20.01.2022, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 28 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 68 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 64 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 11.035 lei.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 8 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 300 lei, unui bărbat care adresa injurii și expresii jignitoare la adresa unui conducător al unui autovehicul în regim de taxi;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 200 lei, unui bărbat care a fost depistat în stația C.T.P. Bacinschi în timp ce profera injurii și amenințări la adresa trecătorilor;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 500 lei, unui bărbat care a fost depistat pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt în timp ce apela la mila trecătorilor, iar la cererea îndreptățită a polițiștilor locali de a prezenta date sau indicii pentru stabilirea identității sale, acesta a refuzat .

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 23 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 au aplicat măsurile legale unui conducător auto, conform O.U.G. nr. 195/2002, aplicând o amendă în valoare de 580 lei și 3 puncte penalizare, întrucât staționat voluntar și neregulamentar pe str. Bucium.

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat 28 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, unei femei care a parcat autovehiculul proprietate personală pe spațiul verde aferent bulevardului Carol I. Cuantumul amenzii este în valoare de 900 lei.

La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 5 procese-verbale de constatare a contravenției.

 Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

BULETIN INFORMATIV DIN 06.01.2020

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 26.05.2021

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 08.04.2022

PC DATA PC DATA
Sari la conținut