Comunicate de presă
Carieră
Legislaţie
Galerie foto
Utile
Home » Buletin informativ

Buletin informativ din data de 20.08.2021

postat pe 2021/08/20 – 10:39 0 comentarii

              În ziua de 19.08.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

             Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, zona piețelor agroalimentare unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

               Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 29 adrese, iar prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași au fost dirijați la 2 adrese.

                În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 198 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 75 procese-verbale de constatare a contravenției, iar la stabilirea sancțiunii au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 15.320 lei.

         Astfel au fost întocmite:

  • 10 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;
  • 1 proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții;
  • 30 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice;
  • 34 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Hotărârilor de Consiliu Local Iași.

 Exemple de infracțiuni/sancțiuni contravenționale:

  1. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenție au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 200 lei, numitului M.F., întrucât își satisfăcea necesitățile fiziologice în loc public, fapt ce a condus la indignarea cetățenilor.
  2. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 2.000 lei, numitului M.M., întrucât a abandonat un autovehicul pe domeniul public.
  3. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 900 lei, numitului P.G.S., întrucât a staționat cu autovehiculul pe spațiul verde aferent străzii Vasile Lupu.