Comunicate de presă
Carieră
Legislaţie
Galerie foto
Utile
Home » Buletin informativ

Buletin informativ din data de 20.07.2021

postat pe 2021/07/20 – 15:28 0 comentarii

              În ziua de 19.07.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

             Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, zona piețelor agroalimentare unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

              Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 47 adrese.

               În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 200 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 88 procese-verbale de constatare a contravenției, iar la stabilirea sancțiunii au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 20.575 lei.

                Astfel au fost întocmite:

  • 15 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;
  • 1 proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere;
  • 40 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice;
  • 32 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Hotărârilor de Consiliu Local Iași

                Exemple de infracțiuni/sancțiuni contravenționale:

  1. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 100 lei, numitului N.Ș., întrucât a fost depistat în timp ce consuma băuturi alcoolice.
  2. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 700 lei, numitului C.Ș., întrucât a fost depistat pe șos. Păcurari în timp ce tulbura liniștea publică și adresa injurii și expresii jignitoare, precum și amenințări cu acte de violență la adresa unei persoane.
  3. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 250 lei, numitului A.L., întrucât a fost depistat în parcul de joacă pentru copii, situat pe str. Cerna, iar la solicitarea îndreptățită de a oferi informații pentru stabilirea identității sale, acesta a refuzat.
  4. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 2.000 lei, numitului D.F., întrucât a abandonat pe domeniul public un autovehicul.