Comunicate de presă
Carieră
Legislaţie
Galerie foto
Utile
Home » Buletin informativ

Buletin informativ din data de 18.08.2021

postat pe 2021/08/18 – 10:10 0 comentarii

             În ziua de 17.08.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

              Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, zona piețelor agroalimentare unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

              Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 23 adrese, iar prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași au fost dirijați la 2 adrese.

              În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 169 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 73 procese-verbale de constatare a contravenției, iar la stabilirea sancțiunii au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 8.915 lei.

         Astfel au fost întocmite:

  • 13 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;
  • 31 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice;
  • 3 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.G. nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români;
  • 26 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Hotărârilor de Consiliu Local Iași.

Exemple de infracțiuni/sancțiuni contravenționale:

  1. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 580 lei și 3 puncte penalizare, numitului M.I., întrucât a condus un ansamblu de, pe bulevardul Primăverii, dinspre Țesătura către bulevardul Tudor Vladimirescu, pe un sector de drum unde este interzisă circulația acestei categorii de vehicule.
  2. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 100 lei, numitei D.D, întrucât a fost depistată în intersecția semaforizată din fața Facultății de Construcție, împreună cu fiul său minor, în vârstă de 7 luni, în timp ce apela la mila publicului.
  3. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 300 lei, numitului D.P.., întrucât a fost depistat în fața Carrefour Felicia, în timp ce apela la mila publicului.
  4. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 1.500 lei, numitului B.M., întrucât a distrus pavelele montate pe Calea Galata nr. 13 prin utilizarea unui escavator.