Comunicate de presă
Carieră
Legislaţie
Galerie foto
Utile
Home » Buletin informativ

Buletin informativ din data de 17.08.2021

postat pe 2021/08/17 – 10:39 0 comentarii

             În ziua de 16.08.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

              Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, zona piețelor agroalimentare unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

               Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 32 adrese, iar prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași au fost dirijați la 5 adrese.

                 În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 177 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 87 procese-verbale de constatare a contravenției, iar la stabilirea sancțiunii au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 17.125 lei.

         Astfel au fost întocmite:

  • 29 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;
  • 1 proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea persoanelor cu handicap;
  • 30 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice;
  • 1 proces-verbal de constatare a contravenției, conform O.G nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români;
  • 26 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Hotărârilor de Consiliu Local Iași.

Exemple de infracțiuni/sancțiuni contravenționale:

  1. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 580 lei și 3 puncte penalizare, numitului C.A., întrucât a staționat neregulamentar autovehiculul proprietate personală pe bulevardul Ștefan cel mare și Sfânt în zona de incidență a indicatorului rutier Oprirea interzisă.
  2. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 200 lei, numitului U.A., întrucât a fost depistat pe esplanada Hala Centrală în timp ce tulbura fără drept, prin strigăte și larmă, liniștea locuitorilor.
  3. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 100 lei, numitului M.C., întrucât a fost depistat în parcul de joacă destinat copiilor, situat pe str. Cerna nr. 8, în timp ce tulbura liniștea și ordinea publică.