Comunicate de presă
Carieră
Legislaţie
Galerie foto
Utile
Home » Buletin informativ

Buletin informativ din data de 16.06.2021

postat pe 2021/06/16 – 12:51 0 comentarii

             În 15.06.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

              Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, zona piețelor agroalimentare unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

               Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 42  adrese și au aplanat 3 conflicte.

              În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 238 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 130 procese-verbale de constatare a contravenției, iar la stabilirea sancțiunii au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 17.470 lei.

               Astfel au fost întocmite:

  • 28 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;
  • 66 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice;
  • 1 proces-verbal de constatare a contravenției, conform O.G. nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români;
  • 4 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.G. nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață;
  • 31 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Hotărârilor de Consiliu Local Iași;

             Exemple de infracțiuni/sancțiuni contravenționale:

  1. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 Ordine Publică au depistat o persoană în stare de ebrietate care a provocat un scandal în interiorul unui bloc de locuințe situat pe str. Mușatini. În urma stabilirii identității sale s-a constat faptul că acesta a încălcat un ordin de restricție. Cercetările continuă în cadrul Secției 1 Poliție.
  2. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 900 lei, numitului U.C., întrucât a staționat cu autovehiculul proprietate personală pe spațiul verde aferent bulevardului Țuțora.
  3. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 200 lei, numitului C.C., întrucât a fost depistat în timp ce tulbura liniștea publică prin strigăte și larmă.