Comunicate de presă
Carieră
Legislaţie
Galerie foto
Utile
Home » Buletin informativ

Buletin informativ din data de 12.08.2021

postat pe 2021/08/12 – 10:35 0 comentarii

           În ziua de 11.08.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

             Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, zona piețelor agroalimentare unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

               Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 31 adrese, iar prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași au fost dirijați la 5 adrese.

               În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 204 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 99 procese-verbale de constatare a contravenției, iar la stabilirea sancțiunii au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 22.990 lei.

         Astfel au fost întocmite:

 • 25 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;
 • 5 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea persoanelor cu handicap;
 • 30 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice;
 • 2 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.G. nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români;
 • 3 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.G. nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață;
 • 34 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Hotărârilor de Consiliu Local Iași.

 Exemple de infracțiuni/sancțiuni contravenționale:

 1. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 290 lei și 2 puncte penalizare, numitului H.V., întrucât a oprit voluntar autovehiculul proprietate personală pe o trecere pentru pietoni.
 2. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 1.000 lei, numitei S.P, întrucât a pătruns și staționat cu o autoutilitară pe spațiul verde aferent șos. Iași-Tomești.
 3. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 500 lei, numitului E.D S.P, întrucât a fost depistată în apropierea stației CTP Tg. Cucu în timp ce consuma semințe de floarea soarelui, iar cojile le arunca pe trotuar.
 4. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea persoanelor cu handicap, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 2.000 lei, numitului P.C., întrucât a parcat autovehiculul proprietate personală, fără drept, pe un loc de parcare destinat exclusiv persoanelor cu dizabilități.
 5. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 1.000 lei, numitului C.M., întrucât a tulburat liniștea locatarilor unui bloc din Piața Unirii.