Comunicate de presă
Carieră
Legislaţie
Galerie foto
Utile
Home » Buletin informativ

Buletin informativ din data de 10.09.2021

postat pe 2021/09/10 – 14:27 0 comentarii

            În data de 09.09.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

              Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun, zona piețelor agroalimentare, unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

               Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 32 adrese.

               În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 204 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 81 procese-verbale. La stabilirea sancțiunii, polițiștii locali au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 17.005 lei.

             Astfel, pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 20 sancțiuni.

            Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, iar în acest context, punctual, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației asigură fluidizarea traficului rutier în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.

            Un punct important pe agenda de lucru al polițiștilor locali se află staționarea/oprirea neregulamentară a autovehiculelor, atât pe spațiul verde cât și sub incidența unor semne de circulație restrictive în acest sens, astfel au fost ridicate un număr de 5 autovehicule și s-au aplicat un număr de 62 amenzi, conform O.U.G. nr. 195/2002.

            În timpul patrulării, în scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, polițiștii locali au aplicat 5 sancțiuni pe linia comercializării produselor și a serviciilor de piață, iar în 28 de situații au fost constatate încălcări ale hotărârilor adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași.

 

 

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.