Comunicate de presă
Carieră
Legislaţie
Galerie foto
Utile
Home » Buletin informativ

Buletin informativ din data de 09.07.2021

postat pe 2021/07/09 – 10:36 0 comentarii

      În ziua de 08.07.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

           Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, zona piețelor agroalimentare unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

            Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 30 adrese și au aplanat un număr de 3 stări conflictuale.

             În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 217 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 115 procese-verbale de constatare a contravenției, iar la stabilirea sancțiunii au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 16.790 lei.

         Astfel au fost întocmite:

 • 26 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;
 • 2 proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea persoanelor cu handicap;
 • 1 proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții;
 • 48 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice;
 • 2 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.G. nr.97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români;
 • 3 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.G. nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață;
 • 33 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Hotărârilor de Consiliu Local Iași;

            Exemple de infracțiuni/sancțiuni contravenționale:

 1. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 1.000 lei, S., întrucât a fost depistată pe bulevardul Alexandru cel Bun în timp ce efectua fapte de comerț neautorizat, iar la solicitarea îndreptățită a polițiștilor locali, aceasta a refuzat să ofere informații pentru stabilirea identității sale sau să prezinte un act de identitate.
 2. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 200 lei, numitei M.D., întrucât a fost depistată pe Fundac Bacinschi în timp ce tulbura liniștea locatarilor prin strigăte și larmă.
 3. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 1.000 lei, numitului C.P., întrucât a utilizat un aparat de redare a muzicii la intensitate ridicată, iar la intervenția polițiștilor locali, acesta s-a manifestat agresiv, adresând injurii și amenințări cu acte de violență, totodată a refuzat să ofere informații pentru stabilirea identității sale sau să prezinte un act de identitate.
 4. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au întocmit întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 580 lei și 2 puncte penalizare, numitului P.M.G., întrucât a staționat neregulamentar.
 5. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism. Afișaj Stradal au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 1.000 lei, numitului C.C., întrucât a executat lucrări amenajări și extindere locuință fără a deține autorizație în acest sens. S-a dispus sistarea lucrărilor și intrarea în legalitate, în caz contrar dezafectarea lucrărilor în cauză.