Comunicate de presă
Carieră
Legislaţie
Galerie foto
Utile
Home » Buletin informativ

Buletin informativ din data de 08.10.2021

postat pe 2021/10/08 – 14:18 0 comentarii

              În perioada 05-07.10.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

            Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun, zona piețelor agroalimentare, unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

              Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 63 solicitări venite din partea cetățenilor municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.) sau servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare).

                În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 284 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 115 procese-verbale. La stabilirea sancțiunii, polițiștii locali au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, în funcție de gravitatea faptei săvârșite. Valoarea amenzilor: 21.186 lei.

            Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 11 sancțiuni (Legea nr. 61/1991.

              Polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 Ordine Publică au sancționat, conform Legii nr. 61/1991, cu suma 300 lei, pe o persoană care adresa injurii și expresii jignitoare trecătorilor din zona Piața Voievozilor.

                 Polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 Ordine Publică au sancționat, conform Legii nr. 61/1991 și O.G. nr. 97/2005, cu suma 500 lei, pe o persoană care consuma băuturi alcoolice în Piața Nicolina, iar în urma legitimării s-a constatat faptul că avea actul de identitate expirat.

            Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, iar în acest context, punctual, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației asigură fluidizarea traficului rutier în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.

            Pentru încălcarea normelo pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 56 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002. Au fost relocate un număr de 13 autovehicule care îngreunau efectuarea de lucrări edilitare.

        Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au sancționat un conducător, conform O.U.G. nr. 195/2002 (725 lei și 3 puncte penalizare) și Legea 61/1991 (500 lei), întrucât a fost depistat staționând cu cu autovehiculul proprietate personală în stația care deservește pentru îmbarcarea/debarcarea călătorilor care călătoresc cu mijloacele de transport în comun aparținând Companiei de Transport Public, iar la solicitarea agentului constatator de a se legitima, acesta a refuzat.

              În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 39 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași.

               Polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 Ordine Publică au sancționat cu 200 lei, o persoană care a încălcat prevederile H.C.L. Iași nr. 552/2018, prin aceea că a depizitat lângă punctul gospodăresc mai multe deșeuri menajere.

              Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au sancționat o persoană, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, cu amendă în valoare de 1.500 lei, întrucât a incinerat mai multe deșeuri pe domeniul public.

              Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.