Comunicate de presă
Carieră
Legislaţie
Galerie foto
Utile
Home » Buletin informativ

Buletin informativ din data de 06.10.2021

postat pe 2021/10/06 – 14:32 0 comentarii

          În ziua de 05.10.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

             Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun, zona piețelor agroalimentare, unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

             Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 32 solicitări venite din partea cetățenilor municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.) sau servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare).

              În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 184 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 84 procese-verbale. La stabilirea sancțiunii, polițiștii locali au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, în funcție de gravitatea faptei săvârșite. Valoarea amenzilor: 14.815 lei.

              Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 9 sancțiuni (Legea nr. 61/1991.

               Polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 Ordine Publică au sancționat, conform Legii nr. 61/1991, cu suma 200 lei, pe o persoană care adresa injurii și expresii jignitoare trecătorilor.

               Faptele de cerșetorie, se află în atenția polițiștilor locali, astfel au sancționat cu suma de 100 lei (conform Legii nr. 61/1991) pe o persoană de gen feminin din județul Bacău, care apela la mila publicului (Serviciul Intervenții).

             Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, iar în acest context, punctual, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației asigură fluidizarea traficului rutier în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.

             Pentru încălcarea normelo pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 47 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002. Au fost relocate un număr de 11 autovehicule care îngreunau efectuarea de lucrări edilitare.

             În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 27 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași.

               Polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 Ordine Publică și din cadrul Serviciului 5 Ordine Publică, au sancționat cu câte 200 lei, două  persoane care au încălcat prevederile H.C.L. Iași nr. 552/2018, prin aceea că au blocat calea de acces către platforma de colectare a gunoiului menajer.

              Polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 Ordine Publică au sancționat o persoană, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, cu amendă în valoare de 1.500 lei, întrucât a fost depistat un bărbat care utiliza mobilierul parcului amplasat pe șos. Moara de Foc în alte scopuri decât a fost destinat.

              Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au sancționat un conducător al unui buldo-excavator, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, cu amendă în valoare de 1.000 lei, întrucât a fost depistat conducând utilajul pe str. Sf. Lazăr și murdărind carosabilul.

               Deversarea apelor uzate a fost constatată pe str. 7 Oameni de către polițiștii locală din cadrul Biroului Protecția Mediului, iar în acest context, au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020. Cuantumul amenzii: 1.000 lei.

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.