Comunicate de presă
Carieră
Legislaţie
Galerie foto
Utile
Home » Buletin informativ

Buletin informativ din data de 05.11.2021

postat pe 2021/11/05 – 10:19 0 comentarii

            În ziua de 04.10.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

               Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

                 Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au fost dirijați la 35 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

                  În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 180 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 76 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 12.080 lei.

                 Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 13 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 100 lei, unui bărbat care a fost depistat pe bulevardul Tudor Vladimirescu, în timp ce consuma băuturi alcoolice .

                Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 32 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au sancționat un conducător auto cu amendă în valoare de 435 lei și 2 puncte penalizare, întrucât a oprit neregulamentar în stația mijloacelor de transport public de persoane, amplasată pe bulevardul Socola.

                În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 28 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 125/2014, stabilind o amendă în valoare de 200 lei, unei conducătoare auto, întrucât a ocupat fără drept un loc de parcare de reședință semnalizat corespunzător.
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 198/2000, stabilind o amendă în valoare de 500 lei, unui bărbat care a fost depistat în timp ce conducea un vehicul cu tracțiune animală în perimetru interzis.

                  În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2, polițiștii locali au aplicat 3 sancțiuni, conform Legii nr. 55/2020, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 55/2020, stabilind o amendă în valoare de 500 lei, unui bărbat care a fost depistat în Piața Nicolina fără mască de protecție. La solicitarea patrulei de poliție locală, de a se proteja individual, acesta a refuzat.

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.