Comunicate de presă
Carieră
Legislaţie
Galerie foto
Utile
Home » Buletin informativ

Buletin informativ din data de 04.08.2021

postat pe 2021/08/04 – 12:59 0 comentarii

             În ziua de 03.08.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

            Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, zona piețelor agroalimentare unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

             Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați l a 39 adrese, iar prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași au fost dirijați la 4 adrese și au aplanat 4 conflicte.

              În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 238 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 142 procese-verbale de constatare a contravenției, iar la stabilirea sancțiunii au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 13.485 lei.

         Astfel au fost întocmite:

 • 27 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;
 • 2 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții;
 • 64 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice;
 • 3 proces-verbal de constatare a contravenției, conform O.G. nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români;
 • 4 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.G. nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață;
 • 42 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Hotărârilor de Consiliu Local Iași;

Exemple de infracțiuni/sancțiuni contravenționale:

 1. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 Ordine Publică au depistat o persoană care în diferite nopți a sustras mai multe produse agricole și alimentare dintr-o tarabă aflată în Piața Sudului, valoarea bunurilor sustrase este de aproximativ 1.000 lei. În acest context, persoana în cauză a fost condusă la Secția 6 Poliție – Poliția Municipiului Iași, pentru continuarea cercetărilor.
 2. Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Managementul Traficului Rutier au vizualizat pe camerele de supraveghere din zona intersecției străzii Bucium cu bulevardul Socola, în jurul orei 02.30, o persoană care căra un colet de dimensiuni mari. A fost dirijată patrula de poliție locală din cadrul Serviciului 5 Ordine Publică care a interceptat și legitimat persoana în cauză. În urma stabilirii identității persoanei s-a constatat că este dată în urmărire de o instanță de judecată. În acest context, au fost întocmite acte procedurale specifice.
 3. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 300 lei, numitului C.G., întrucât a lăsat în libertate mai multe bovine care se aflau printre mașinile parcate în zona bl. FD9, de pe șos. Strămoșilor, prezentând pericol pentru persoane și bunuri.
 4. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 2.000 lei, numitului D.P., întrucât a fost depistat în stația C.T.P. din față de la Selgros în timp ce depozita reziduuri vegetale.
 5. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 500 lei, numitului Ț.D., întrucât a intrat fără drept și fără a respecta normele legale de acces într-un spațiu locativ aparținând autorităților publice locale, respectiv în imobilul Cămin Decebal.
 6. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 2.100 lei, numitului I.I., întrucât în calitate de șef echipă nu a luat măsurile necesare și obligatorii de semnalizare a unei lucrări care afecta traficul rutier și pietonal și nici nu a luat măsurile de curățare a carosabilului, după ce a încărcat utilajele cu pământ rezultat din lucrarea efectuată.
 7. Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 1.000 lei, numitului C.A., întrucât nu a luat măsurile corespunzătoare de etanșare a autobasculantei pe care o conducea, iar din aceasta s-a scurs pe carosabil beton.