Buletin informativ

Buletin informativ din data de 04.07.2022

În perioada 30.06-03.07  a.c., polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la  79 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 320 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 155 procese-verbale și au depistat două fapte de natură penală. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind 43.805  lei.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 41 sancțiuni (Legea nr. 61/1991) dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale unui bărbat, conform Legii nr. 61/1991, stabilind  o sancțiune contravențională în valoare de 200 lei, întrucât a fost depistat în zona Baș Ceauș în timp ce tulbura liniștea locuitorilor prin strigăte și larmă;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale unui bărbat, conform Legii nr.61/1991, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 100 lei, întrucât a fost depistat în pe bulevardul Dimitrie Mangeron în timp ce apela la mila trecătorilor.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor  rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 27 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 (R), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale unui conducător auto, conform O.U.G. nr. 195/2002, stabilind o amendă în valoare de 580 lei și 3 puncte penalizare, întrucât a staționat neregulamentar cu autovehiculul pe drum în pantă, în zona de acțiune a indicatorului rutier „Oprirea Interzisă”, îngreunând astfel traficul rutier.

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat 48 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale unei femei, conform H.C.L. Iași nr. 338/2006, stabilind o amendă în valoare de 650 lei, întrucât a fost depistată în parcul de joacă amenajat pe str. Plăieșilor în timp ce consuma semințe și nu a respectat limita de vârstă inscripționată pe panoul de informare amplasat la intrarea în perimetrul parcului.

La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit 39 procese-verbale de constatare a contravenției.

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism. Afișaj Stradal au aplicat măsurile legale față o persoană, conform Legii nr. 50/1991, stabilind o amendă în valoare de 1.000 lei, întrucât a executat lucrări de construire (împrejmuire imobil), fără a deține autorizație de construire. S-a dispus sistarea lucrărilor de construire și intrarea în legalitate prin obținerea autorizației de construire (dacă condițiile urbanistice permit), în caz contrar dezafectarea lucrărilor efectuate;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 au aplicat măsurile legale unui conducător auto, conform Legii nr. 54/2012, stabilind o amendă în valoare de 200 lei, întrucât a staționat cu autovehiculul lângă partea carosabilă a drumului public din zona de agrement Ciric, în alte locuri decât cele amenajate.

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai eficientă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047, disponibile 24/24 ore.

 

Informatii de interes

21.08.2023 – Buletin informativ

Conducere

BULETIN INFORMATIV DIN 21.04.2020

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV DIN 08.11.2019

PC DATA PC DATA
Sari la conținut