Comunicate de presă
Carieră
Legislaţie
Galerie foto
Utile
Home » Buletin informativ

Buletin informativ din data de 02.07.2021

postat pe 2021/07/02 – 10:30 0 comentarii

               Buletin informativ din data de 02.07.2021

               În data de 01.07.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire de fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2. Acțiunile s-au desfășurat, în mod deosebit, în zona piețelor agroalimentare unde s-au produs aglomerări de persoane și vehicule, în mijloacele de transport în comun aparținând C.T.P. Iași, dar și în cartierele Municipiului Iași.

               Începând cu data de 23 iulie 2020,  polițiștii locali alături de toate instituțiile subordonate Primăriei Municipiului Iași au acționat în scopul diminuării răspândirii virusului SARS-COV-2, astfel au sprijinit lucrători din cadrul C.T.P. Iași pentru efectuarea campaniei de verificare a călătorilor cu privire la necesitatea și obligativitatea purtării corespunzătoare a măștii de protecție, au colaborat cu lucrătorii din cadrul Eco-Piața, precum și zonele de agrement.

               Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 26 adrese, iar prin intermediul Dispeceratului Poliției Municipiului Iași au fost dirijați la 17 adrese.

               În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 198 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 101 procese-verbale de constatare a contravenției, iar la stabilirea sancțiunii au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 17.325 lei.

               Astfel au fost întocmite:

  • 2 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
  • 8 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;
  • 62 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice;
  • 26 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Hotărârilor de Consiliu Local Iași;
  • 3 procese-verbale de constatare a contravenției conform altor acte normative.

 

             Exemple de infracțiuni/sancțiuni contravenționale:

  • Polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 448/2006 pentru protecția drepturilor persoanelor cu handicap, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 2000 lei numitului D.G., care a ocupat fără drept un loc de parcare destinat persoanelor cu dizabilități, marcat și semnalizat corespunzător, pe șos.Națională
  • Polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 Ordine publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, H.C.L. Iași nr. 54/2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine şi curăţenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 300 lei numitului B.A., care a fost depistat la orele 1910, pe str.Hanciuc, în timp ce rupea, fără drept, crengi ale pomilor aflați pe domeniul public.
  • Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 200 lei, numitei  P.M., care în calitate de tutore a numitei G. V. Ș., nu a  luat măsuri necesare pentru a o împiedica pe aceasta din urmă, de la fapte de vagabondaj.
  • Polițiștii locali din cadrul Serviciului Călare au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 100 lei, numitei C. M., care a fost depistată în fața Mitropoliei, în timp ce apela la mila trecătorilor.
  • Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 448/2006 pentru protecția drepturilor persoanelor cu handicap, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 2000 lei, numitei G. L., care a ocupat, fără drept, un loc de parcare destinat persoanelor cu dizabilități, situat pe aleea Ghica Vodă, în fața Parcului Expoziției.