Comunicate de presă
Carieră
Legislaţie
Galerie foto
Utile
Home » Buletin informativ

Buletin informativ din data de 01.10.2021

postat pe 2021/10/01 – 11:33 0 comentarii

               În data de 30 septembrie 2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

              Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun, zona piețelor agroalimentare, unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

              Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 43 solicitări venite din partea cetățenilor municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.) sau servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare).

                În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 167 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 71 procese-verbale. La stabilirea sancțiunii, polițiștii locali au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, în funcție de gravitatea faptei săvârșite. Valoarea amenzilor: 8.270 lei.

 ***

                 Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 6 sancțiuni (Legea nr. 61/1991).

                  Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții, Serviciului 3 Ordine Publică și Serviciului 4 Ordine Publică au acționat pe linia identificării persoanelor care apelează la mila publicului, astfel au aplicat măsurile legale în cazul a două persoane. Acestea au fost sancționate conform Legii nr. 61/1991.

 ***

                  Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, iar în acest context, punctual, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației asigură fluidizarea traficului rutier în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.

            Pentru încălcarea normelor pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 40 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale în cazul unei conducătoare auto care a staționat neregulamentar pe marcajul pietonal de pe str. Mihail Kogălniceanu, îngreunând deplasarea pietonilor pe marcaj. Cuantumul amenzii: 725 lei și 2 puncte penalizare.

***

              În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 29 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași.

               Cu suma de 100 lei a fost sancționată o persoană care a încălcat prevederile H.C.L. Iași nr. 552/2018, întrucât a blocat calea de acces către platforma de colectare a gunoiului menajer. Contravenția a fost constatată de polițiștii locali din cadrul Serviciului Poliție Locală Călare.

                Cu suma de 100 lei a fost sancționată o persoană care a încălcat prevederile H.C.L. Iași nr. 338/2006 și a fost depistată de polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 Ordine Publică, în timp ce folosea mobilierul destinat copiilor amplasat în parcul situat bulevardul Alexandru cel Bun (în spatele bl. G1-G2).

               Polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 Ordine Publică au sancționat două persoane, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, cu amendă în valoare de 2.000 lei/persoană, întrucât depozitat 40 saci cu moloz pe domeniul public.

***

                În contextul creșterii numărului de persoane infectate cu virusul Sars-Cov-2, polițiștii locali au sancționat 5 persoane care au fost depistate încălcând prevederile Legii nr. 55/2020.

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.