Comunicate de presă
Carieră
Legislaţie
Galerie foto
Utile
Home » Comunicate de presă

Acţiuni pentru fluidizarea traficului şi eliberarea locurilor de parcare

postat pe 2013/03/27 – 12:11 0 comentarii


Ţinând cont de faptul că autovehiculele mai lungi de 5,2 metri staţionează neregulamentar pe străzile oraşului fapt ce determină blocarea unei benzi de circulaţie sau ocuparea locurilor de parcare, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţa Circulaţiei acţionează pentru respectarea prevederilor legale.
În acest sens, în ultima lună, lucrătorii instituţiei noastre au aplicat 28 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală de peste 42.000 lei, conform H.C.L.M. Iaşi nr. 153/2010, care prevede faptul că staţionarea autovehiculelor sau ansamblurilor de autovehicule mai lungi de 5,2 metri este interzisă pe raza municipiului Iaşi şi amenzile au valori cuprinse între 1.500 – 2.500 lei.
Potrivit actului normativ mai sus mentionat, autovehicule mai lungi de 5,2 metri, pot staţiona în locuri special amenajate ce aparţin proprietarilor ori deţinătorilor mandataţi ai vehiculelor.
Având în vedere faptul ca multe autovehicule mai lungi de 5,2 metri staţioneaza neregulamentar pe străzile oraşului, deşi Primăria Municipiului Iaşi a montat panouri informative la intrările din Iasi, care interzic staţionarea acestora, în perioada următoare, politiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţa Circulaţiei vor intensifica aceste acţiuni.