Comunicate de presă
Carieră
Legislaţie
Galerie foto
Utile
Home » Comunicate de presă

Acţiuni pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică

postat pe 2013/08/16 – 10:48 0 comentarii

Acţiuni pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică
Având în vedere zilele libere şi de concediu din această perioadă, poliţiştii locali desfăşoară acţiuni preventive în cartierele din municipiulul Iaşi în vederea asigurării unui climat de linişte publică cu precădere în zonele unde au fost semnalate fapte de nerespectare a normelor de convieţuire socială.
Cu această ocazie, la data de 15 august 2013, între orele 20:00 – 2 2:00, lucrătorii instituţiei noastre au acţionat cu efective mărite pe raza cartierului Nicolina, pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică. În acest sens, poliţiştii locali au procedat la legitimarea a peste 25 de persoane, dintre care 13 au fost sancţionate cu amenzi contravenţionale în valoare de 1.400 lei.
Conform Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice au fost aplicate 5 de amenzi cu valori cuprinse între 100 şi 1.500 lei.
Menţionăm faptul că în zilele următoare poliţiştii locali vor desfăşura acţiuni cu efective mărite în cartierele din oraş în vederea identificării şi sancţionării persoanelor şi a grupurilor de tineri care nu respectă normele de convieţuire socială.