Comunicate de presă
Carieră
Legislaţie
Galerie foto
Utile
Home » Comunicate de presă

Acţiuni de verificare a legalităţii activităţilor de taximetrie

postat pe 2012/11/19 – 13:00 0 comentarii

Urmărind desfăşurarea unei activităţi   de taximetrie în condiţii de legalitate, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţa Circulaţiei au intensificat verificările în rândul taximetrelor care circulă pe străzile din municipiul Iaşi.

Astfel, în perioada 12-18 noiembrie 2012, cu ocazia controalelor efectuate în trafic, poliţiştii locali au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.700 lei. Aceste măsuri s-au impus ca urmare a nerespectării prevederilor Legii nr. 38/ 2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere de către conducătorii auto care desfăşoară activităţi de taximetrie. Potrivit actului normativ menţionat au fost sancţionaţi conducătorii auto care nu deţineau asupra lor atestatul profesional, ecusonul nu era afişat la un loc vizibil conform prevederilor legale şi nu eliberau bonul fiscal la terminarea curselor.

Acţiuni de verificare a legalităţii activităţilor  de taximetrie

          Poliţiştii locali vor continua acţiunile pe această linie şi în urma neregulilor constatate vor informa  Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi în vederea retragerii  autorizaţiei de funcţionare.